## Engage NY Eureka Math 4th Grade Module 2 Lesson 1 Answer Key

### Eureka Math Grade 4 Module 2 Lesson 1 Problem Set Answer Key

Question 1.

Convert the measurements.

a. 1 km = _______1000________ m

b. 4 km = _______4000________ m

c. 7 km = ________7000_______ m

d. ___18_______ km = 18,000 m

e. 1 m = _______100________ cm

f. 3 m = _______300________ cm

g. 80 m = ______8000_________ cm

h. ____120____ m = 12,000 cm

a. 1 km = 1000 m,

Explanation:

1 km is equal to 10^{3 }meter,

1 km = 1 X 10 X 10 X 10 = 1000 meter,

So 1 km = 1000 m.

b. 4 km = 4000 m,

Explanation:

4 km is equal to 4 X 10^{3 }meter,

4 km = 4 X 10 X 10 X 10 = 4000 meter,

So 1 km = 4000 m.

c. 7 km = 7000 m,

Explanation:

7 km is equal to 7 X 10^{3 }meter,

7 km = 7 X 10 X 10 X 10 = 7000 meter,

So 7 km = 7000 m.

d. 18 km = 18000 m,

Explanation:

18 km is equal to 18 X 10^{3 }meter,

18 km = 18 X 10 X 10 X 10 = 18000 meter,

So 18 km = 18000 m.

e. 1 m = 100cm,

Explanation:

1 m is equal to 10^{2 }centimeter,

1 m = 1 X 10 X 10 = 100 centimeter,

So 1 m = 100 cm.

f. 3 m = 300cm,

Explanation:

3 m is equal to 3 X 10^{2 }centimeter,

3 m = 3 X 10 X 10 = 100 centimeter,

So 3 m = 300 cm.

g. 80 m = 8000 cm,

Explanation:

80 m is equal to 80 X 10^{2 }centimeter,

80 m = 80 X 10 X 10 = 8000 centimeter,

So 80 m = 8000 cm.

h. 120 m = 12,000 cm,

Explanation:

120 m is equal to 120 X 10^{2 }centimeter,

120 m = 120 X 10 X 10 = 12,000 centimeter,

So 120 m = 12,000 cm.

Question 2.

Convert the measurements.

a. 3 km 312 m = _____3,312__________ m

b. 13 km 27 m = ______13,027_________ m

c. 915 km 8 m = _______9,15,008________ m

d. 3 m 56 cm = ________3,56_______ cm

e. 14 m 8 cm = _________1,408______ cm

f. 120 m 46 cm = _______12,046________ cm

a. 3 km 312 m = 3,312 m,

Explanation:

As we know 1 km is equal to 10^{3 }meter,

So 3 km 312 m = 3 X 10^{3 }+ 312 = 3,312 meter,

Therefore 3 km 312 m = 3,312 m.

b. 13 km 27 m = 13,027 m,

Explanation:

As we know 1 km is equal to 10^{3 }meter,

So 13 km 27 m = 13 X 10^{3 }+ 27 = 13,027 meter,

Therefore 13 km 27 m = 13,027 m.

c. 915 km 8 m = 9,15,008 m,

Explanation:

As we know 1 km is equal to 10^{3 }meter,

So 915 km 8 m = 915 X 10^{3 }+ 8 = 9,15,008 meter,

Therefore 915 km 8 m = 9,15,007 m.

d. 3 m 56 cm = 356 cm

Explanation:

As we know 1 m is equal to 10^{2 }centimeter,

3 m 56 cm = 3 X 10^{2 }+ 56 = 300 + 56 = 3,56 centimeter,

So 3 m 56 cm = 3,56 cm.

e. 14 m 8 cm = 1,408 cm,

Explanation:

As we know 1 m is equal to 10^{2 }centimeter,

14 m 8 cm = 14 X 10^{2 }+ 8 = 1400 + 8 = 1,408 centimeter,

So 14 m 8 cm = 1,408 cm.

f. 120 m 46 cm = 12,046 cm,

Explanation:

As we know 1 m is equal to 10^{2 }centimeter,

120 m 46 cm = 120 X 10^{2 }+ 46 = 12000 + 46 = 12,046 centimeter,

So 120 m 46 cm = 12,046 cm.

Question 3.

Solve.

a. 4 km − 280 m

b. 1 m 15 cm – 34 cm

c. Express your answer in the smaller unit:

1 km 431 m + 13 km 169 m

d. Express your answer in the smaller unit:

231 m 31 cm − 14 m 48 cm

e. 67 km 230 m + 11 km 879 m

f. 67 km 230 m − 11 km 879 m

Use a tape diagram to model each problem. Solve using a simplifying strategy or an algorithm, and write your answer as a statement.

a. 4 km − 280 m

4 km – 280 m = 3,720 m

Answer:

4 kilometers minus 280 meters is equal to 3,720 meters,

Explanation:

Given 4 km − 280 m as

4 km = 4 X 10^{3 }m = 4,000 m,

Used a tape diagram to model 4 km – 280 m = 3,720 m

as shown above in the picture,

so 4000 m

-280 m

3,720 m

Statement is 4 kilometers minus 280 meters is

equal to 3,720 meters.

b. 1 m 15 cm – 34 cm

1 m 15 cm – 34 cm =81 cm

1 meter 15 centimeters minus 34 centimeter

is equal to 81centimeters,

Explanation:

Given 1 m 15 cm − 34 cm as

1 m 15 cm = 1 X 10^{2 }+ 15 = 100 + 15 = 115 cm,

Used a tape diagram to model 115 cm – 34 cm = 81 cm

as shown above in the picture,

so 115 cm

– 34 cm

81 cm

Statement is 1 meter 15 centimeters minus

34 centimeters is equal to 81 centimeters.

c.1 km 431 m + 13 km 169 m

1 km 431 m + 13 km 169 m = 14,600 m

or 14,600,000,000 mm,

1 kilometer and 431 meters plus 13 kilometers and

169 meters is 14,600 meters or 14,600,000 millimeters,

Explanation:

Given 1 km 431 m + 13 km 169 m as

1 km 431 m = 1 X 10^{3 }+ 431 = 1000 + 431 = 1,431 m

and 13 km 169 m = 13X 10^{3 }+ 169 =13,169 m

Used a tape diagram to model 1431 m + 13169 m =

14,600 m as shown above in the picture,

001431 m

+13169 m

14,600 m

Now 14,600 m in the smaller unit in millimeter is as

1 meter is equal to 1000 millimeter,

So 14,600 X 1000 = 14,600,000 millimeters.

Statement : 1 kilometer and 431 meters plus 13 kilometers

169 meters gives 14,600,000 millimeters.

d.231 m 31 cm − 14 m 48 cm

231 m 31 cm – 14m 48 cm = 21,683 cm

or 2,16,830 millimeter

231 meter and 31 centimeters minus 14 meters

48 centimeters gives 216,830 millimeters,

Explanation:

Given 231 m 31 cm – 14 m 48 cm as

231 m 31 cm = 231 X 10^{2 }+ 31 = 23100 + 31 = 23,131 cm

and 14 m 48 cm = 14 X 10^{2 }+ 48 =1,448 cm

Used a tape diagram to model 23,131 cm – 1,448 cm =

21,683 cm as shown above in the picture,

23134 cm

– 1448 cm

21,683 cm

Now 21,683 cm in the smaller unit millimeters is as

1 centimeter is equal to 10 millimeter,

So 21,683 X 10 = 216,830 millimeters.

Statement : 231 meter and 31 centimeters minus 14 meters

48 centimeters gives 216,830 millimeters.

e. 67 km 230 m + 11 km 879 m

67 km 230 m + 11 km 879 m = 79,109 m

67 kilometer and 230 meters plus 11 kilometers and

879 meters is 79,109 meters,

Explanation:

Given 67 km 230 m + 11 km 879 m as

67 km 230 m = 67 X 10^{3 }+ 230 = 67000 + 230 = 67,230 m

and 11 km 879 m = 11 X 10^{3 }+ 879 =11,879 m

Used a tape diagram to model 67230 m + 11879 m =

79,109 m as shown above in the picture,

67230 m

+11879 m

79,109 m

So 67 km 230 m + 11 km 879 m = 79,109 m,

Statement : 67 kilometer and 230 meters plus 11 kilometers and

879 meters is 79,109 meters.

f. 67 km 230 m − 11 km 879 m

67 km 230 m – 11 km 879 m = 55,351 m

67 kilometer and 230 meters minus 11 kilometers and

879 meters is 55,351 meters,

Explanation:

Given 67 km 230 m – 11 km 879 m as

67 km 230 m = 67 X 10^{3 }+ 230 = 67000 + 230 = 67,230 m

and 11 km 879 m = 11 X 10^{3 }+ 879 =11,879 m

Used a tape diagram to model 67230 m – 11879 m =

55,351 m as shown above in the picture,

67230 m

-11879 m

55,351 m

So 67 km 230 m – 11 km 879 m = 55,351 m,

Statement : 67 kilometer and 230 meters minus 11 kilometers and

879 meters is 55,351 meters.

Question 4.

The length of Carter’s driveway is 12 m 38 cm. His neighbor’s driveway is 4 m 99 cm longer. How long is his neighbor’s driveway?

Answer:

Neighbor’s drive is 17 m 37 cm or 1737 cm,

Explanation:

Given The length of Carter’s driveway is 12 m 38 cm and

his neighbor’s driveway is 4 m 99 cm longer.

So neighbor’s drive is 12 m 38 cm plus 4 m 99 cm

we know 1 m is equal to 10^{2 }centimeter,

12 m 38 cm = 12 X 10^{2 }+ 38 = 1238 cm

and 4 m 99 cm = 4 X 10^{2 }+ 99 = 499 cm,

now 1238 cm + 499 cm =

1238 cm

+499 cm

1737 cm

Therefore, Neighbor’s drive is 17 m 37 cm or 1737 cm.

Question 5.

Enya walked 2 km 309 m from school to the store. Then, she walked from the store to her home. If she walked a total of 5 km, how far was it from the store to her home?

Answer:

It is 2691 m from the store to her home,

Explanation:

Given Enya walked 2 km 309 m from school to the store.

Then, she walked from the store to her home.

If she walked a total of 5 km, it is 5 km – 2 km 309mfrom

the store to her home, So 5 km means 5 X 10^{3 }– (2 X 10^{3 }+ 309) =

5000 m – 2309 m =

5000 m

-2309 m

2691 m

Therefore, It is 2691 m from the store to her home.

Question 6.

Rachael has a rope 5 m 32 cm long that she cut into two pieces. One piece is 249 cm long. How many centimeters long is the other piece of rope?

Answer:

The other piece of rope 283 cm long,

Explanation:

Given Rachael has a rope 5 m 32 cm long that she cut

into two pieces and one piece is 249 cm long.

The other piece of rope is 5 m 32 cm minus 249 cm long,

So, 5 m 32 cm – 249 cm = 5 X 10^{2 }+ 32 – 249 = 532 – 249 = 283 cm,

therefore, the other piece of rope 283 cm long.

Question 7.

Jason rode his bike 529 fewer meters than Allison.

Jason rode 1 km 850 m. How many meters did Allison ride?

Allison rode 2 km 379 meters or 2379 meters,

Explanation:

Given Jason rode his bike 529 fewer meters than Allison.

Jason rode 1 km 850 m. Number of meters Allison rode is

1 km 850 m + 529 m = 1 X 10^{3 }+ 850 + 529 = 1850 + 529 =

2379 meters. Therefore Allison rode 2 km 379 meters or 2379 meters.

### Eureka Math Grade 4 Module 2 Lesson 1 Exit Ticket Answer Key

Question 1.

Complete the conversion table.

Distance | |

71 km | ___71,000___ m |

______30____ km | 30,000 m |

81 m | ____8,100______ cm |

____4______ m | 400 cm |

Explanation:

71 km is equal to 71 X 10^{3 }= 71 X 1000 = 71,000 m,

so 71 km = 71,000 m.

30 km is equal to 30 X 10^{3 }= 30 X 1000 = 30,000 m,

so 30 km = 30,000 m.

81 m is equal to 81 X 10^{2 }= 81 X 100 = 8,100 cm,

so 81 m = 8,100 cm.

4 m is equal to 4 X 10^{2 }= 4 X 100 = 400 cm,

so 4 m = 400 cm.

Question 2.

13 km 20 m = ____13020___ m

Answer:

13 km 20 m = 13,020 m

Explanation:

Given 13 km 20 m as 1 km is equal to 10^{3 }m so

13 km 20 m = 13 X 10^{3}+ 20 m = 13 X 1000 + 20 =

13000 + 20 = 13020, therefore 13 km 20 m = 13,020 m.

Question 3.

401 km 101 m – 34 km 153 m = _366,948 m or 366 km 948 m__

Answer:

401 km 101 m – 34 km 153 m = 366,948 m or 366 km 948 m,

Explanation:

Given 401 km 101 m – 34 km 153 m as

401 km 101 m = 401 X 10^{3 }+ 101 = 401000 + 101 = 401,101 m

and 34 km 153 m = 34 X 10^{3 }+ 153 = 34153 m

Now 401,101 – 34,153 =

401101 m

-34153 m

366,948 m

So, 401 km 101 m – 34 km 153 m = 366,948 m or 366 km 948 m.

Question 4.

Gabe built a toy tower that measured 1 m 78 cm. After building some more, he measured it, and it was 82 cm taller. How tall is his tower now?

Draw a tape diagram to model this problem. Use a simplifying strategy or an algorithm to solve and write your answer as a statement.

Answer:

Gabe toy tower is 260 cm or 2 m 60 cm tall,

Statement: Gabe tower is 2 meter 60 centimeter tall or 260 centimeter tall,

Explanation:

Given Gabe built a toy tower that measured 1 m 78 cm.

After building some more, he measured it, and

it was 82 cm taller. So Gabe tower is 1 m 78 cm + 82 cm =

1 X 10^{2 }+ 78 cm + 82 cm = 178 cm + 82 cm =

178 cm

+ 82 cm

260 cm tall.

Drawn a tape diagram to model this problem.

Used a simplifying strategy to solve

and wrote my statement as Gabe tower is 2 meter 60 centimeter tall or

260 centimeter tall.

### Eureka Math Grade 4 Module 2 Lesson 1 Homework Answer Key

Question 1.

Find the equivalent measures.

a. 5 km = ______5,000_________ m

b. 13 km = _____13,000__________ m

c. _____17__________ km = 17,000 m

d. 60 km = ______60,000_________ m

e. 7 m = ________700_______ cm

f. 19 m = _______1,900________ cm

g. ______24_________ m = 2,400 cm

h. 90 m = _____9,000______ cm

a. 5 km = 5000 m,

Explanation:

1 km is equal to 10^{3 }meter,

5 km = 5 X 10 X 10 X 10 = 5000 meter,

So 5 km = 5000 m.

b. 13 km = 13,000 km,

Explanation:

1 km is equal to 10^{3 }meter,

13 km = 13 X 10 X 10 X 10 = 13000 meter,

So 13 km = 13,000 m.

c. _______________ km = 17,000 m,

17 km = 17,000 m,

Explanation:

1 m is equal to 1 ÷ 10^{3 }km,

17,000 m = 17,000 ÷ 10 X 10 X 10 = 17000 ÷ 1000 = 17 km,

So 17 km = 17,000 m.

d. 60 km = 60,000 m,

Explanation:

1 km is equal to 10^{3 }meter,

60 km = 60 X 10 X 10 X 10 = 60,000 meter,

So 60 km = 60,000 m.

e. 7 m = 700 cm,

Explanation:

1 m is equal to 10^{2 }centimeter,

7 m = 7 X 10 X 10 = 700 centimeter,

So 7 m = 700 centimeter.

f. 19 m = 1,900 cm,

Explanation:

1 m is equal to 10^{2 }centimeter,

19 m = 19 X 10 X 10 = 1,900 centimeter,

So 19 m = 1,900 centimeter.

g. ____________ m = 2,400 cm,

Explanation:

1 cm is equal to 1 ÷ 10^{2 }m,

2,400 cm = 2,400 ÷ 10 X 10 = 2400 ÷ 100 = 24 m,

So 24 m = 2,400 cm.

h. 90 m = 9,000 cm,

Explanation:

90 m is equal to 10^{2 }centimeter,

90 m = 90 X 10 X 10 = 9,000 centimeter,

So 90 m = 9,000 centimeter.

Question 2.

Find the equivalent measures.

a. 7 km 123 m = _______7,123________ m

b. 22 km 22 m = ______22,022_________ m

c. 875 km 4 m = _______875,004________ m

d. 7 m 45 cm = _______745________ cm

e. 67 m 7 cm = ________6707_______ cm

f. 204 m 89 cm = ____204,89__________ cm

a. 7 km 123 m = 7,123 m,

Explanation:

1 km is equal to 10^{3 }meter,

7 km 123 m = 7 X 10 X 10 X 10 + 123 = 7,000 + 123 = 7,123 meter,

So, 7 km 123 m = 7,123 m.

b. 22 km 22 m = 22,022 m,

Explanation:

1 km is equal to 10^{3 }meter,

22 km 22 m = 22 X 10 X 10 X 10 + 22 = 22,000 + 22 = 22,022 meter,

So, 22 km 22 m = 22,022 m.

c. 875 km 4 m = 875,004 m,

Explanation:

1 km is equal to 10^{3 }meter,

875 km 4 m = 875 X 10 X 10 X 10 + 4 =

875,000 + 4 = 875004 meter,

So, 875 km 4 m = 875,004 m.

d. 7 m 45 cm =745 cm,

Explanation:

1 m is equal to 10^{2 }meter,

7 m 45 cm = 7 X 10 X 10 + 45 = 745 cm,

So, 7 m 45 cm =745 cm.

e. 67 m 7 cm = 6,707 cm,

Explanation:

1 m is equal to 10^{2 }meter,

67 m 7 cm = 67 X 10 X 10 + 7 = 6700 + 7 = 6,707 cm,

So, 67 m 7 cm = 6,707 cm.

f. 204 m 89 cm = 204,89 cm,

Explanation:

1 m is equal to 10^{2 }meter,

204 m 89 cm = 204 X 10 X 10 + 89 = 20400 + 89 = 204,89 cm,

So, 204 m 89 cm = 204,89 cm.

Question 3.

Solve.

a. 2 km 303 m – 556 m

b. 2 m – 54 cm

c. Express your answer in the smaller unit:

338 km 853 m + 62 km 71 m

d. Express your answer in the smaller unit:

800 m 35 cm – 154 m 49 cm

e. 701 km – 523 km 445 m

f. 231 km 811 m + 485 km 829 m

Use a tape diagram to model each problem. Solve using a simplifying strategy or an algorithm, and write your answer as a statement.

a. 2 km 303 m – 556 m

2 km 303 m – 556 m = 1,747 m,

2 kilometers 303 m minus 556 meters is equal to 1,747 meters,

Explanation:

Given 2 km 303 m − 556 m as

2 km 303 m = 2 X 10^{3 }m + 303 m = 2,303 m,

Used a tape diagram to model 2,303 m – 556 m = 1,747 m

as shown above in the picture,

2303 m

– 556 m

1,747 m

Statement is 2 kilometers 303 m minus 556 meters is

equal to 1,747 meters.

b. 2 m – 54 cm

2 m – 54 cm = 146 cm,

2 meters minus 54 cm is equal to 146 centimeters,

Explanation:

Given 2 m − 54 cm as

2 m = 2 X 10^{2 }cm so 200 cm – 54 cm = 146 cm,

Used a tape diagram to model 200 cm – 54 cm = 146 cm

as shown above in the picture,

200 cm

– 54 cm

146 cm

Statement is 2 meters minus 54 centimeters is

equal to 146 centimeters.

c. Express your answer in the smaller unit:

338 km 853 m + 62 km 71 m,

338 km 853 m + 62 km 71m = 400,924 m

or 400,924,000 mm,

338 kilometer and 853 meters plus 62 kilometers and

71 meters is 400,924 meters or 400,924,000 millimeters,

Explanation:

Given 338 km 853 m + 62 km 71 m as

338 km 853 m = 338 X 10^{3 }+ 853 = 338000 + 853 = 338853 m

and 62 km 71 m = 62 X 10^{3 }+ 71 =62000 + 71 m = 62071 m

Used a tape diagram to model 338853 m + 62071 m = 400,924 m

as shown above in the picture,

338853 m

+62071 m

400,924 m

Now 400,924 m in the smaller unit in millimeter is as

1 meter is equal to 1000 millimeter,

So 400,924 X 1000 = 400,924,000 millimeters.

Statement : 338 kilometer and 853 meters plus 62 kilometers and

71 meters is 400,924 meters or 400,924,000 millimeters,

d. Express your answer in the smaller unit:

800 m 35 cm – 154 m 49 cm

800 m 35 cm – 154 m 49 cm = 64,586 cm

or 645,860 millimeter,

800 meter and 35 centimeters minus 154 meters

49 centimeters gives 645,860 millimeters,

Explanation:

Given 800 m 35 cm – 154 m 49 cm as

800 m 35 cm = 800 X 10^{2 }+ 35 = 80000 + 35 = 80,035 cm

and 154 m 49 cm = 154 X 10^{2 }+ 49 =15,449 cm

Used a tape diagram to model 80,035 cm – 15,449 cm =

64,586 cm as shown above in the picture,

80,035 cm

– 15449 cm

64,586 cm

Now 64,586 cm in the smaller unit millimeters is as

1 centimeter is equal to 10 millimeter,

So 64,586 X 10 = 645,860 millimeters.

Statement : 800 meter and 35 centimeters minus 154 meters

49 centimeters gives 64,586 cm or 645,860 millimeters.

e. 701 km – 523 km 445 m

701 km – 523 km 445 m =

701 kilometers minus 523 kilometers 445 meters

is equal to 177,555 meters,

Explanation:

Given 701 km − 523 km 445 m,

701 km = 701 X 10^{3 }m = 701000 m,

and 523 km 445 m = 523 X 10^{3 }m + 445 m = 523445 m

Used a tape diagram to model 701000 m – 523445 m = 177,555 m

as shown above in the picture,

701000 m

-523445 m

177,555 m

Statement is 701 kilometers minus 523 kilometers 445 meters

is equal to 177,555 meters.

f. 231 km 811 m + 485 km 829 m

231 km 811 m + 485 km 829 m = 717,640 m,

231 kilometers 811 meters plus 485 kilometers 829 meters

is equal to 717,640 meters,

Explanation:

Given 231 km 811 m + 485 km 829 m,

231 km 811 m = 231X 10^{3 }m =231000 m + 811 m = 231811m

and 485 km 829 m = 485 X 10^{3 }m + 829 m = 485829 m

Used a tape diagram to model 231811 m + 485829 m = 717640 m

as shown above in the picture,

231811 m

+485829 m

717640 m

Statement is 231 kilometers 811 meters plus

485 kilometers 829 meters is equal to 717,640 meters,

Question 4.

The length of Celia’s garden is 15 m 24 cm. The length of her friend’s garden is 2 m 98 cm more than Celia’s. What is the length of her friend’s garden?

Answer:

The length of Celia’s friend garden is 1822 cm or 18 m 22 cm,

Explanation:

Given the length of Celia’s garden is 15 m 24 cm,

the length of her friend’s garden is 2 m 98 cm

more than Celia’s. Sothe length of her friend’s garden

is 15 m 24 cm + 2 m 98 cm =

1 m = 10^{2 }cm, 15 m 24 cm = 15 X 10^{2 }+ 24 cm =

1500 + 24 = 1524 cm and 2 m 98 cm = 2 X 10^{2 }+ 98 cm =

200 + 98 = 298 cm, Now 1524 cm + 298 cm =

1524 cm

+298 cm

1822 cm

Therefore, the length of Celia’s friend garden is

1822 cm or 18 m 22 cm.

Question 5.

Sylvia ran 3 km 290 m in the morning. Then, she ran some more in the evening. If she ran a total of 10 km, how far did Sylvia run in the evening?

Answer:

Sylvia ran 6 km 710 m or 6710 m in the evening,

Explanation:

Sylvia ran 3 km 290 m in the morning. Then, she ran some more in the evening. If she ran a total of 10 km,

So Sylvia ran in the evening is 10 km – 3 km 290 m =

as 1 km = 10^{3 }m so 10 km = 10000 m and 3 km 290 m =

3 X 10^{3 }m + 290 m =3290 m

10000 m

-3290 m

6710 m

Therefore, Sylvia ran 6 km 710 m or 6710 m in the evening.

Question 6.

Jenny’s sprinting distance was 356 meters shorter than Tyler’s. Tyler sprinted a distance of 1 km 3 m. How many meters did Jenny sprint?

Answer:

Jenny sprint distance is 647 m,

Explanation:

Given Jenny’s sprinting distance was 356 meters

shorter than Tyler’s. Tyler sprinted a distance of 1 km 3 m.

So number of meters did Jenny sprint is 1 km 3 m – 356 m =

1 km = 10^{3 }m so 1 km 3 m = 1 X10^{3 }m +3 m = 1000 + 3 = 1003 m,

Now 1003 m – 356 m

1003 m

-356 m

647 m

Therefore, Jenny sprint distance is 647 m.

Question 7.

The electrician had 7 m 23 cm of electrical wire. He used 551 cm for one wiring project. How many centimeters of wire does he have left?

Answer:

The electrician is left with 172 cm electrical wire,

Explanation:

Given the electrician had 7 m 23 cm of electrical wire.

He used 551 cm for one wiring project.

So number of centimeters of wire left is

7 m 23 cm – 551 cm =

as 1 m = 10^{2 }cm So 7 m 23 cm = 7 X10^{2 }+ 23 =

700 + 23 = 723 cm – 551 cm =

723 cm

-551 cm

172 cm

Therefore, the electrician is left with 172 cm electrical wire.