SundaeSwap - Cardano Nederland (2024)

SundaeSwap: de gedecentraliseerde exchange (DEX) van Cardano

Wat is SundaeSwap?

SundaeSwap is een baanbrekende gedecentraliseerde exchange (DEX) in het Cardano (ADA) ecosysteem. Sinds de lancering op 20 januari 2022, heeft SundaeSwap zich snel ontwikkeld tot een centraal platform voor de handel in tokens binnen het Cardano netwerk. Met een succesvolle eerste ronde van Initial Stakepool Offering (ISO) rewards op 25 januari 2022, waarbij delegators hun ADA toewezen aan specifieke stakepools om deel te nemen, staat SundaeSwap klaar om de DeFi-wereld op Cardano te transformeren.

De reis naar SundaeSwap

De mogelijkheid om smart contracts op Cardano te gebruiken sinds 2021 heeft de deur geopend voor ontwikkelaars om unieke applicaties te bouwen op dit blockchain-platform. Het heeft even geduurd voordat we hier waren; het Cardano-team heeft immers jarenlang onderzoek en ontwikkeling ondergaan om tot dit punt te komen. Nu biedt SundaeSwap een ruimte waar tokens die op de Cardano blockchain draaien, verhandeld kunnen worden.

Wat maakt SundaeSwap uniek?

SundaeSwap onderscheidt zich als een Automated Market Maker (AMM) door enkele unieke eigenschappen, maar volgt grotendeels het bekende AMM-model. Dit platform is ontwikkeld door een toegewijd team van ontwikkelaars, geleid door CEO Mateen Motavaf en COO Artem Wright, samen met tien andere professionals met ervaring in fintech en high-tech startups. Hun benadering van ontwikkeling spiegelt die van Cardano zelf, met een sterke nadruk op onderzoek gevolgd door een stapsgewijze ontwikkeling.

Een nieuwe stap in Decentralized Exchanges

Als een gedecentraliseerde exchange draait SundaeSwap volledig op de Cardano blockchain, wat het onderscheidt van traditionele, centraal beheerde exchanges, zoals Bitvavo. Dit biedt gebruikers voordelen zoals toegang tot nieuwe tokens, meer privacy, en directe controle over hun handelsactiviteiten zonder tussenkomst van een centrale autoriteit. Natuurlijk brengt het gebruik van een DEX ook uitdagingen met zich mee, zoals het koppelen van een externe wallet en het navigeren door slippage en transactiekosten.

Hoe SundaeSwap werkt

SundaeSwap maakt gebruik van het innovatieve Constant Product Pool model om handel binnen het platform efficiënter te maken. Het platform gebruikt ook het Extended Unspent Transaction Outputs (eUTXOs) model van Cardano, wat unieke voordelen biedt maar ook uitdagingen met zich meebrengt, zoals concurrency issues. Het team heeft echter meerdere oplossingen voorgesteld om deze te overwinnen.

SundaeSwap - Cardano Nederland (2)

Een kijkje in de Toekomst

SundaeSwap is meer dan alleen een platform voor het wisselen van tokens; het ambieert een uitgebreid DeFi-ecosysteem te worden met functies zoals staking, lenen en uitlenen. Sinds de lancering in januari 2022 is de DEX actief en functioneel, met voortdurende verbeteringen en nieuwe functies die nog in de pijplijn zitten.

Aan de slag met SundaeSwap

Om te beginnen metSundaeSwap, heb je een compatibele Cardano wallet nodig, zoals Nami wallet. Het ruilen van assets is eenvoudig en intuïtief, waarbij gebruikers kunnen kiezen welke tokens ze willen wisselen met ondersteuning voor alle swap-fees in ADA.

> Lees meer over de Nami Wallet

Om ADA te swappen naar World Mobile Token (WMT) op SundaeSwap, volg je deze eenvoudige stappen voor een vlotte en veilige transactie binnen het Cardano-netwerk. Zorg er eerst voor dat je een compatibele Cardano-wallet hebt, zoals Nami of Yoroi, met voldoende ADA voor de swap en transactiekosten. Bezoek vervolgens de SundaeSwap-interface via je webbrowser.

  1. Wallet koppelen: Kies de optie om je wallet te verbinden met SundaeSwap. Volg de instructies om je Cardano-wallet veilig te koppelen.

  2. Swappen: Eenmaal gekoppeld, navigeer je naar het ‘Swap’-gedeelte van het platform. Hier selecteer je ADA als het token dat je wilt ruilen, en zoek je naar WMT in de lijst van beschikbare tokens om naar te swappen.

  3. Details invullen: Voer het aantal ADA in dat je wilt swappen naar WMT. Het platform toont automatisch de hoeveelheid WMT die je ontvangt, gebaseerd op de huidige marktprijs en liquiditeit in de pool. Controleer de swap ratio en de transactiekosten.

  4. Transactie bevestigen: Als je tevreden bent met de swap details, ga je verder met het bevestigen van de transactie in je Cardano-wallet. Hier moet je mogelijk de transactiedetails nogmaals goedkeuren en je akkoord geven voor de netwerkfees.

  5. Transactie voltooien: Na je bevestiging wordt de swap uitgevoerd. Afhankelijk van de netwerkactiviteit op dat moment kan dit een paar minuten duren. Zodra de transactie is verwerkt, worden de WMT-tokens aan je wallet toegevoegd.

Het is belangrijk om te onthouden dat de crypto-markt volatiel kan zijn, dus de waarde van WMT ten opzichte van ADA kan fluctueren. Overweeg altijd de huidige marktcondities en voer je eigen onderzoek uit alvorens transacties uit te voeren.

SundaeSwap - Cardano Nederland (3)

Swappen en beveilig je tokens met een Hardware Wallet

Nadat je succesvol ADA hebt geswapt naar World Mobile Token (WMT) op SundaeSwap, en je deze tokens in je online Cardano-wallet hebt ontvangen (bijvoorbeeld Nami of Yoroi), is het een verstandige volgende stap om je nieuw verkregen tokens over te zetten naar een hardware wallet. Dit verhoogt de beveiliging van je investering door deze offline op te slaan, weg van mogelijke online dreigingen. Volg deze stappen om je WMT veilig over te zetten naar een hardware wallet:

  1. Compatibiliteit controleren: Zorg ervoor dat je hardware wallet compatibel is met Cardano (ADA) en bijbehorende Cardano Native Tokens, zoals WMT. Populaire hardware wallets zoals Ledger en Trezor bieden ondersteuning voor Cardano, maar het is belangrijk om dit vooraf te verifiëren.
  2. Hardware wallet voorbereiden: Sluit je hardware wallet aan en zorg dat deze up-to-date is met de nieuwste firmware. Volg de instructies van de fabrikant om een Cardano-account op te zetten indien je dit nog niet gedaan hebt.
  3. Ontvangstadres verkrijgen: Binnen de interface van je hardware wallet, navigeer naar het Cardano-gedeelte en genereer een ontvangstadres voor je WMT-tokens. Kopieer dit adres zorgvuldig, om er zeker van te zijn dat het correct is.
  4. Tokens verzenden: Ga terug naar je online Cardano-wallet waar je WMT-tokens zich bevinden. Kies de optie om tokens te verzenden, plak het ontvangstadres van je hardware wallet, en voer het aantal WMT in dat je wilt overzetten. Controleer dubbel of het adres correct is om te voorkomen dat je tokens verliest.
  5. Transactie bevestigen en uitvoeren: Na het invoeren van alle details, bevestig je de transactie. Afhankelijk van je online wallet, moet je mogelijk nog een beveiligingscontrole of wachtwoord invoeren. Zodra de transactie is bevestigd, worden de tokens naar je hardware wallet verzonden. Dit proces kan enkele minuten duren.
  6. Bevestiging en opslag: Controleer of je WMT-tokens veilig zijn ontvangen op je hardware wallet door de transactiegeschiedenis of het saldo te bekijken. Na bevestiging zijn je tokens veilig opgeslagen en beschermd door de fysieke en cryptografische beveiliging van je hardware wallet.

Wil je meer informatie over de verschillende opslag methode van jouw cryptocurrency? Bekijk onze paginaopslag en wallets.

Het regelmatig overzetten van je digitale activa naar een hardware wallet is een goede gewoonte voor iedereen die zijn cryptocurrency-investeringen serieus neemt. Het biedt niet alleen een extra laag beveiliging, maar geeft je ook gemoedsrust wetende dat je tokens veilig zijn opgeslagen, onbereikbaar voor hackers.

Bezoek onze website regelmatig voor updates over SundaeSwap en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het Cardano ecosysteem.

> Ga naar de projecten op de Cardano blockchain

Let op: De informatie verstrekt op deze pagina is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als financieel advies. Investeren in cryptocurrencies brengt risico’s met zich mee, en het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en jouw financiële situatie zorgvuldig te overwegen voordat je beslissingen neemt. De aanschaf van cryptocurrencies is geheel op eigen risico, en wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele verliezen of beslissingen die je neemt op basis van de verstrekte informatie. Raadpleeg altijd een professionele financiële adviseur als je specifiek financieel advies nodig hebt.

SundaeSwap - Cardano Nederland (2024)
Top Articles
The Tragic Story of "Porsche Girl" Nikki Catsouras
The Tragic Story of Nikki Catsouras: Unforgettable Photos of a Life Cut Short - This Week in Libraries
Cpmc Mission Bernal Campus & Orthopedic Institute Photos
Canya 7 Drawer Dresser
Noaa Charleston Wv
Live Basketball Scores Flashscore
Kaydengodly
What happened to Lori Petty? What is she doing today? Wiki
Shs Games 1V1 Lol
Wannaseemypixels
Fnv Turbo
41 annonces BMW Z3 occasion - ParuVendu.fr
Natureza e Qualidade de Produtos - Gestão da Qualidade
Pwc Transparency Report
Transformers Movie Wiki
Jackson Stevens Global
Nashville Predators Wiki
Overton Funeral Home Waterloo Iowa
Billionaire Ken Griffin Doesn’t Like His Portrayal In GameStop Movie ‘Dumb Money,’ So He’s Throwing A Tantrum: Report
Craigslist Free Stuff Merced Ca
Babbychula
Gina Wilson Angle Addition Postulate
R/Airforcerecruits
Uncovering the Enigmatic Trish Stratus: From Net Worth to Personal Life
Pioneer Library Overdrive
Happy Shuttle Cancun Review
Google Flights To Orlando
Bratislava | Location, Map, History, Culture, & Facts
The Ride | Rotten Tomatoes
Daily Journal Obituary Kankakee
Supermarkt Amsterdam - Openingstijden, Folder met alle Aanbiedingen
Rocketpult Infinite Fuel
The 38 Best Restaurants in Montreal
Tds Wifi Outage
Bismarck Mandan Mugshots
Kerry Cassidy Portal
Sam's Club Gas Prices Deptford Nj
Carteret County Busted Paper
Divinity: Original Sin II - How to Use the Conjurer Class
Toomics - Die unendliche Welt der Comics online
Pgecom
BCLJ July 19 2019 HTML Shawn Day Andrea Day Butler Pa Divorce
Jammiah Broomfield Ig
Lorton Transfer Station
Jigidi Free Jigsaw
Verizon Forum Gac Family
Yosemite Sam Hood Ornament
De Donde Es El Area +63
Peugeot-dealer Hedin Automotive: alles onder één dak | Hedin
Noelleleyva Leaks
Taterz Salad
Shad Base Elevator
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 6140

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.